Варильні поверхні (сторінка 3)
Стаття про варильні панелі
Сьогодні більшість господинь встановлюють на кухні варильну поверхню замість звичайної плити. Цей компактний помічник має велику функціональність, забезпечує максимальний комфорт при приготуванні їжі, економить простір і прикрашає інтер'єр.
Види варильних поверхонь:
Для зручності користувачів і в залежності від багатьох функцій домашнього зв'язку розроблені різні типи цих пристроїв. Плити відрізняються за кількома параметрами:
- Принцип роботи - класичні чавунні "млинці", індукція, галогенні лампи, нагрівальні стрічки Hi-Light. Газові пальники можуть бути оснащені багаторівневою подачею палива, на панелі їх може бути кілька, від 2 до 6. Електрозони нагріву відрізняються не тільки потужністю, але і формою. Виробник також може комбінувати електричний нагрів і газові конфорки.
- Організація робочого місця - залежне або автономне функціонування, визначає в першу чергу розташування панелі по відношенню до вогнища. Одні мають якісне управління, інші дуже компактні. Незалежні панелі можна вибрати окремо від печі або не купувати зовсім.
- Розміри - розміри панелі також визначаються типом і кількістю конфорок, як вона впишеться в інтер'єр і нішу гарнітура. Є професійні моделі дуже широкі, а звичайні побутові моделі для звичайних господинь мають довжину від 30 до 90 см. Зазвичай на стандартну панель шириною 60 см розміщують 4-5 конфорок.
- Тип управління - сенсор реагує на легкий дотик руки, сучасні і практичні гладкі поверхні легко очищаються і компактні. Механіка більше цінується покупцями за її простоту і звичність, багатьом простіше і впевненіше виставити потрібний параметр за допомогою ручок.
- Матеріал виготовлення - панель емальована доступна, витримує сильний нагрів і практична, але часто виникають відколи і тріщини. Вартість нержавіючої сталі трохи вище, але вона все одно доступна широкому колу споживачів, не боїться температурних і механічних пошкоджень, але вимагає більшого догляду. Склокераміка коштує дорожче всіх інших, але є сучасним рішенням. Зручна, стильна та практична склокерамічна панель легко миється та безпечна у використанні.
Як правильно доглядати та експлуатувати кухонні панелі?
Незалежно від того, елітний апарат чи недорога модель, дотримуватися кількох правил все одно доведеться:
- Склокераміка досить тендітна, тому краще уникати ударів і падіння посуду.
- Не нарізайте їжу на будь-якій тарілці.
- Доведеться відмовитися від алюмінієвого посуду на користь нержавіючої сталі з міцним дном.
- Прилади без таймерів краще не викидати, а завжди стежити за процесом приготування.